İletişim Bilgilerimiz
Adres
Keykubat Mh. Osman Kavuncu Blv. 273/A,
Kadir Has Stadyumu Yanı, Melikgazi / KAYSERİ
SMILE Lazer Nedir?
Göz bozukluklarının tedavisinde kullanılan lazer teknolojisinin geldiği son nokta 3. nesil lazer teknolojisi olan SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) lazerdir. Bu teknoloji ile excimer lazerin (göz çizdirme) birçok dezavantajı ortadan kaldırılmıştır. Uzun yıllardır uygulanan excimer lazer yöntemi olan LASIK’te en önemli aşama yüzeyel doku (flep) kaldırma aşamasıdır ve bu aşamada geniş kesi yapılması gerekir. SMILE lazer ile flep oluşturmaya gerek kalmamış ve olası yan etkiler minimalize edilmiştir.
SMILE Lazer Nasıl Yapılır?
SMILE lazerde önce göz hareketlerinin önlenmesi için düşük vakumla sabitleme yapılır. Ardından 20 saniye uygulanan femtolazerle gözün kornea denilen saydam tabakasının içinde lentikül (disk şeklinde doku parçası) oluşturulur. Bu doku parçası 2 mm’lik bir kesiden çıkarılarak göz bozukluğu düzeltilmiş olunur.
SMILE Lazerin Excimer Lazere (göz çizdirme) Göre Avantajları Nelerdir?
SMILE lazerin göz çizdirme olarakta bilinen Excimer lazere birçok üstünlüğü vardır. Bunları sıralayacak olursak:
SMILE Lazer Kimlere Uygulanabilir?
SMILE lazer olmak isteyen kişiler Excimer lazerde olduğu gibi şu 3 şartı mutlaka sağlaması gerekir:
Bunların yanında şeker hastalığı, bağ dokusu hastalığı, romatizması bulunan kişilerde, hamile veya emziren bayanlara SMILE lazer yapılması önerilmez. Excimer lazerden farklı olarak SMILE lazeri göz kuruluğu olan hastalara, ince kornealı hastalara ve daha yüksek numaralara güvenle yapabiliyoruz. Ancak SMILE lazer şu an için hipermetrop hastalara uygulanamamakta olup, bununla ilgili yazılım çalışmaları devam etmektedir.
Ama yinede unutmamak gerekir ki hekimliğin temel kurallarından birisi “Hastalık yoktur, hasta vardır” kuralıdır. Yani her hasta kendine özeldir ve ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Dolayısıyla bu kriterleri sağlayan herkes lazer olur ya da sağlamayanlar kesinlikle lazer olamaz diyemeyiz.
SMILE Lazer Göz Ameliyatına Hazırlık Süreci Nasıl Olmaktadır?
SMILE lazer işleminin en önemli aşaması uygun hastanın ve uygun yöntemin seçilmesidir. Bu nedenle SMILE lazer kesinlikle lazer ve kornea konusunda tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır. Lazer öncesi hastayla detaylıca konuşulmalı ve ayrıntılı göz muayenesi yapılmalıdır. Hastanın niçin lazer olmak istediği, beklentileri, mesleği, hobileri, spor faaliyetleri, sahip olduğu hastalıklar, kullandığı ilaçlar gibi birçok konu muayene öncesinde konuşulmalıdır.
Ardından ön muayene yapılır. Ön muayenede numaralar saptanır, göz tansiyonu ölçülür, şaşılık muayenesi ve mikroskopik muayene yapılır. Sonraki aşamada topografi filmi ile kornea yapının lazere uygun olup olmadığı kontrol edilir. Kornea yapısı lazere uygun ise damlalı ölçüm ve retina muayenesi yapılır. Damlalı ölçüm lazer olacak her hasta için zorunludur.
Tüm muayene bulguları lazere uygun ise hastalarla sonraki süreç hakkında detaylı görüşme yapılır.
SMILE Lazer Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Gereken Durumlar Nelerdir?
SMILE Lazer Sonrasındaki Süreç Nasıl Olmaktadır?
SMILE lazer sonrası hastanın yaklaşık 1 saat hafif yanma şikayeti olur. Ertesi gün kişi denize girmek, havuza girmek, aktif spor yapmak dahil tüm günlük günlük hayatına dönebilir. Görmenin netleşmesi ise birkaç gün sürebilir.
Pek çok göz hastalığının tedavisinde başarı şansının erken teşhise bağlı olduğunu biliyor musunuz?
Hemen şimdi randevu alın, sağlığınızı ertelemeyin.
* Hastalarımızın bize yazılı olarak ilettikleri mesajlardır. Kanun gereği, fotoğrafları ve kişisel bilgileri gizlenmiştir.
Keykubat Mh. Osman Kavuncu Blv. 273/A,
Kadir Has Stadyumu Yanı, Melikgazi / KAYSERİ